30.07.2012

ВЛАДА С БРОНЗОВА КУПА ОТ ТУРНИР ПО СПОРТНО КАТЕРЕНЕ В АВСТРИЯ

От 6 до 8 юли в Австрия се проведе изключително популярният турнир по спортно катерене Petzen Climbing Trophy. В него взеха участие над 240 деца, младежи и девойки на възраст до 19 години от 14 страни.
 При девойките до 16 години Влада спечели бронзов медал на трудност, а в дисциплината боулдър беше над всички и заслужи златото. Поради технически проблем бутонът не отчете времето ѝ във втория маршрут, което я лиши от призово място и в скоростта. В общото класиране от трите дисциплини представянето на Влада беше отличено с бронзова купа. Така със силен дух и с помощта на „Аламинут“ тя сбъдна една своя мечта.
 На 25 и 26 юли в Ларжентьой, Франция, се проведе вторият кръг от Европейската купа по боулдър за младежи. Това беше третото официално състезание за младежи в историята на този спорт и първото участие на българския младежки национален отбор. Регламентът и маршрутите бяха съвсем нови за нашите състезатели, но единственото момиче сред тях – дребничката Влада, постигна най-предно класиране в тази до голяма степен ръстова дисциплина – двадесето място сред най-силните млади катерачки на Европа. Надяваме се, че този опит ще й бъде полезен за следващите стартове и ще се превърне в основа за силни постижения в бъдеще.Прати