25.06.2012

ВЛАДА ДОСТОЙНО СЕ ИЗПРАВИ НА ВЪРХА В СПОРТНОТО КАТЕРЕНЕ ЗА ДЕВОЙКИ

Горди сме с успехите на Влада, момичето, което "Аламинут" подкрепя в  борбата му за покоряване на върха в спортното катерене за девойки - на родна земя и в международни състезания. Влада оправда надеждите ни и  спечели всички състезания за купа „България“ по спортно катерене за 2012 г. досега. Тя е водачка в ранглистата за девойки в група В (14-15 години) с огромна преднина.
 Стартовете на трудност и скорост в зала „Бонсист“, НСА и град Елена обогатиха колекцията ѝ от златни медали. В дисциплината боулдър Влада се утвърди като най-силната българска състезателка до 19 години и с призовите си места от състезанията в Казанлък и Килифарево допринесе нейният отбор „Алтиус“ да спечели клубните купи. На откритото балканско първенство тя се наложи над основните си съпернички от Румъния с голяма преднина и отново се окичи със злато.
 Дебютът на Влада при жените през тази година също беше повече от успешен. В първия старт за купа „Планински ангели“ в Ловеч 15-годишното момиче извоюва сребърен медал на трудност и бронзов на скорост, като победи значително по-опитни състезателки.
 Лятната ваканция на Влада, която преодоля с отличие и изпитанията на немската граматика в осми клас на 91. НЕГ, ще бъде също много наситена – съвсем наскоро ѝ предстоят стартове с младежкия национален отбор в Линц и Петцен, Австрия, и в други европейски страни.
 Успех, Влада!Прати