14.06.2011

ПРЕДСТОИ СИЯЙНО УТРО

Голямата (във всеки един смисъл) звезда на "Аламинут" Йордан Господинов - Дачко може да се похвали с изключително богата биография не само като актьор, но и в чисто човешки план. Освен, че може да разсмее всеки от екрана и от сцената, Дачко е и майстор на спорта по спортна стрелба. За шофьорските му умения се носят легенди, а органите на КАТ са го определили като способен да управлява всякакви превозни средства - от мотопед, до космическа совалка, като това е отразено в графата за категории на шофьорската му книжка. Към всичко това се прибавя и фактът, че нашият Дачко готви... Готви редовно, готви по много и готви вкусно! Шампион на "Форт Бояр" за 2010-а година.

Как реши да учиш за актьор?

Не можах да стана пилот на самолет и за това станах актьор, реших, че по добре ще е да летя на сцената и екрана от колкото във въздуха.

Храни ли актьор къща?

Къща не знам, но аз добре си похапвам. Всичко зависи от това, колко работиш, къде работиш и колко ти плащат за това. Чувал съм, че в някои страни артисти могат да нахранят не само къща, ами цял пансион :)

Кога и как пое по пътя на комика?

Това се случи още преди да започна да уча в театралната академия, като деца много се забавлявахме, правехме си сцени пред блока и се разсмивахме с много мили и наивни детски смешки. Вероятно това е било и началото, което ме отведе в комедийното амплоа. По-късно в академията нещата се подредиха и смело мога да кажа, че не бях най отявления драматичен актьор.

Като коя подправка на "Аламинута" би се оприличил?

Мисля, като чесън, повдига апетита, люти сладко и се слага на почти всичко и става още по- вкусно:)

 

Повече от интервюто ще прочетете на:

http://www.tvto.info/tv_news.php?id=1490

или

http://tvto.info/tv_news.php?id=1490Прати