24.02.2011

ТРИТЕ ДУМИ И НАРОДОПСИХОЛОГИЯТА

Миналата седмица ви казахме, че ще бъдете сред оцелелите, ако се смеете с Аламинут. Ако сега четете тези редове – значи сме го и доказали J

Днес ще допълним, че всяко правило си има изключения - смехът не във всички случаи е добро лекарство! И ако сте решили да поспорим, седнете пред екраните довечера в 21:00, но нито секунда по-късно, и ще разберете какво имаме предвид. Отсъствия са допустими само при хора с отделително-очистителни проблеми.

 

Акцентите в новия епизод на Аламинут са 3!
Тройката от край време е специално число. 3 за щастие… Тримата братя и триглавата ламя… Тринки, но добринки… И в космополитен план за човешкото щастие има 3 причини, а какво остава за семейното щастие. То се крепи само на 3 думи, но… тук идват условията. Щото трите думи са между двама души и не само думите са важни, а и от чия уста излизат те. И златната рибка си знае, че трябва да изпълни 3 желания, пък били те и ракия, вино или бира. Но защо пък трябва да избираме 1 от 3 като искаме и трите?! Истината е, че разликата между реалността и приказките е в… златната рибка. Защото домашната златна рибка най-често дава лимонада, картофи и кебапчета… И има собствено мнение по въпроса. А защо трябва да минем през десети етаж, Пирогов и морга, за да стигнем до цветя, подарък, целувка и 1… ракия?!...

 

Медицината е велика наука, но дали точно медицинското заведение е предпочитаното и какви качества трябва да притежава един главанак…, а … главолог… не, ами главист, или главатар… все тая… Не е важното да е главен лекар, а да има търпение и чувство за хумор, защото иначе и алергологът ще е по-добър.

 

Хайдутите от край време са част от народопсихологията ни. И ако си мислите, че хайдутлукът няма място в съвремието или, че съвремието не би се вписало в хайдушко време… може и да се лъжете. Защото нито женската еманципация е ново явление, нито ловенето на пеперуди е женска работа, нито има голяма разлика между таблата, шаха и лаптопа ;)

от: Admin_Alaminut   01.03.2011
Песента се казва "Домакине" и е на Николай Славеев :) Наздраве!
от: Piper    25.02.2011
как се казва песента точно на тоя скеч със хайдутите и лаптопа?


Прати